Կախարդական տորթ, որի համից չեք կշտանա

Բաղադրությունը

50 գր կարագ,

50 գրամ սև շոկոլադ,

20 մլ կաթ,

5 ձու (4-ը` խմորի մեջ, 1-ը` կրեմի),

1.5 բաժակ շաքարավազ (1 բաժակ խմորի մեջ, 0.5 բաժակ՝ կրեմի, 1 ճաշի գդալ էլ տորթը թրջելու համար),

1 բաժակ ցորենի ալյուր – 1 բաժակ (2 ճաշի գդալ էլ կրեմի համար),

3 ճաշի գդալ ձեթ,

1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,

0.25 թեյի գդալ աղ,

2 պտղունց վանիլին,

0,5 բաժակ տաք ջուր:

Պատրաստման եղանակը

Խմորըտ պատրաստելու համար ձուն, շաքարավազը և աղը հարել:

Այնուհետև ավելացնել ալյուր, 1 պտղունց վանիլին և փխրեցուցիչ և լավ խառնել գդալով:

Խմորը լցնել ձևամանի մեջ և թխել 180 ջերմաստիճանում 30 րոպե: Պատրաստի խմորը սառեցնել, իսկ հետո բաժանել 2 շերտի:

Տորթը թրջելու համար ջուրը և շաքարավազը խառնել, քսել շերտերի վրա:

Կրեմի պատրաստան համար ձուն, շաքարավազը և վանիլինը հարել, լցնել ալյուրը, մաս-մաս ավելացնել կաթը՝ անընդհատ խառնելով, հետո դնել կրակին:

Կրեմը եփել այնքան, մինչև կպնդանա, բայց անընդհատ շարունակել խառնել: Վերջում ավելացնել կարագը:

Ջնարակը պատրաստելու համար ջրային գոլորշու վրա հալեցնել շոկոլադը և կարագը:

Շերտերին քսել կրեմը, և վերջում տորթը պատել ջնարակով:

Պատրաստի տորթը մոտ 4-6 ժամ թողնել սառնարանում:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում