Բաղադրիչներ
500 գ աղացած միս
2 գլուխ սոխ
3 ատամիկ խտոր
1 ձու
30 գ պաքսիմատ
1 լ կաթ
2 ճ/գ ալյուր
մաղադանոս
1/4 թ/գ քիմիոն
1/2 թ/գ սև պղպեղ
1 թ/գ կարմիր քաղցր պղպեղ
1 թ/գ ուրց
1/2 թ/գ մշկընկույզ
աղ
Պատրաստման եղանակը
Աղացած մսին ավելացնել 1 գլուխ աղացած սոխ, ձու, աղ, սև և կարմիր պղպեղներ, ուրց, քիմիոն, պաքսիմատ, մանրացրած մաղադանոս, լավ խառնել, ծածկել և 1 ժամ թողնել սառնարանում
Գնդիկներ ձևել, 2 կողմերից տապակել և վերցնել կրակից
1 գլուխ սոխը, սխտորը մանրացնել, 3 րոպե նույն թավայի մեջ տապակել, ավելացնել աղ, ալյուր և անընդհատ խառնելով 2-3 րոպե տապակել
Ավելացնել տաք կաթ, թողնել թույլ կրակին 3-4 րոպե և չմոռանալ անընդհատ խառնել։ Ավելացնել սև պղպեղ, մշկընկույզ, վերցնել կրակից և լցնել կաղապարի մեջ
Ավելացնել կոլոլակները և դնել 220°С տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե
Զարդարեք մանրացրած մաղադանոսով և մատուցեք)))
Բարի ախորժակ