Բաղադրիչներ
Խմորի համար`
3 ձու
200 գ շաքարավազ
8 գ վանիլային շաքարավազ
աղ
200 գ կարագ
2 ճ/գ թթվասեր
10 գ փխրեցուցիչ
550-570 գ ալյուր
Միջուկի հմար`
1 կգ խնձոր
100 գ շաքարավազ
1 թ/գ աղացած դարչին
100 գ ընկույզ
Ջնարակի համար`
10 ճ/գ շաքարի փոշի
1,5 ճ/գ կիտրոնի հյութ
6 ճ/գ կաթ
Կաղապարի չափը – 24*22 սմ
Պատրաստման *եղանակը
3 ձվին ավելացնել մի պտղունց աղ, շաքարավազ և լավ հարել
Ավելացնել կարագ, լավ հարել, ավելացնել թթվասեր, հարել
Ավելացնել ալյուր` մաս-մաս, փխրեցուցիչ, լավ խառնել և խմոր հունցել: Ծածկել և թողնել 30 րոպե
Խնձորների կեղևը հեռացնել, անցկացնել քերիչով, ավելացնել շաքարավազ, աղացած դարչին, դնել կրակին, թողնել այնքան, մինչև շականակագույն երանգ կստանա: Ավելացնել մանրացրած ընկույզ
Խմորը բաժանել 3 հավասար մասերի, գրտնակել, 1 շերտը դնել կաղապարի մեջ
Ավելացնել խնձորի միջուկ, նույն հերթականությամբ դնել մյուս շերտը
3-րդ շերտը դնել, ծակծկել, դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե
Հանել, շրջել հակառակ կողմի վրա
Ջնարակը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է շաքարի փոշուն ավելացնել կիտրոնի հյութ, կաթ, լավ խառնել և լցնել խմորեղենի վրա
Կարող եք մատուցել )))
Բարի ախորժակ