Ֆանտաստիկ թխվածք` առանց ալյուրի, որը ստացվում է չափազանց նրբահամ և փափուկ: Սպիտակաձավարով թխվածք

Բաղադրիչներ

150 մլ կեֆիր կամ մածուն

աղ

3 ձու

140 գ շաքարավազ

վանիլին

120 մլ ձեթ

200 գ սպիտակաձավար

90 գ կոկոսի փաթիլներ

10 գ փխրեցուցիչ

250 մլ տաք կաթ

190 գ խտացրած կաթ

Պատրաստման եղանակը

Կեֆիրին կամ մածունին ավելացնել մի պտղունց աղ, ձու, վանիլին, շաքարավազ և լավ խառնել: Ավելացնել ձեթ և շարունակել խառնել

Ավելացնել սպիտակաձավար, կոկոսի փաթիլներ, փխրեցուցիչ և լավ խառնել

Լցնել կաղապարի մեջ և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե

Տաք կաթին ավելացնել խտացրած կաթ, լավ խառնել: Արդեն պատրաստ խմորեղենի վրա փայտիկով անցքեր անել, լցնել կաթով խառնուրդը, թողնել սառչի

Զարդարել կոկոսի փաթիլներով և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում