Բաղադրությունը
- 600 գ կարտոֆիլ,
- 5-6 ատամիկ սխտոր,
- աղ,
- պղպեղ,
- թարմ ուրց,
- 2-3 ճաշի գդալ ձեթ:
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը լավ լվանալ և առանց կեղև հանելու կտորներով կտրել:
Կտրատված կարտոֆիլը լավ չորացնել թղթե անձեռոցիկով:
Կարտոֆիլի վրա ձեթ լցնել և խառնել:
Այնուհետև լցնել ջեռոցի թավայի մեջ և եփել 20-25 րոպե:
Սխտորը ճզմել կամ քերիչով անցկացնել և արդեն պատրաստի կարտոֆիլի հետ խառնել:
Ավելացնել աղը, պղպեղը, ուրցը և կրկին խառնել:
Բարի ախորժակ