Փխրուն և խրթխրթան քունջութով բլիթներ

Բաղադրությունը

  • 100  գ ալյուր,
  • 80 գ կարագ,
  • 120 գ շաքարավազ,
  • 1 հատ ձու,
  • 1 տուփ վանիլին կամ վանիլային շաքար,
  • 1 թեյի գդալ լիմոնի հյութ,
  • 160 գ քունջութի սերմ,
  • 0.5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
  • 0.5 թեյի գդալ աղ:

Պատրաստման եղանակը

Խառնել ալյուրը, աղը և փխրեցուցիչը և մաղով անցկացնել:

Փափուկ կարագը և շաքարավազը տրորել, այնուհետև ավելացնել ձուն, վանիլը, լիմոնի հյութը և 20-30 վայրկյան հարիչով հարել:

Այս զանգվածին մաս-մաս ավելացնել ալյուրը՝ զուգահեռաբար հարիչի ցածր արագությամբ հարելով:

Զանգվածի մեջ քունջութ ավելացնել և գդալով խառնել:

Ջեռոցի ամանը ծածկել յուղաթղթով, բլիթները գդալի օգնությամբ միմյանցից որոշակի հեռավորության վրա շարել ամանի մեջ և մի փոքր տափակացնել:

Թխել 180 ջերմաստիճանում 10-15 րոպե:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում