Փափուկ և գեղեցիկ տորթ «Զեբր»

Բաղադրությունը

Խմոր

  • 230 գ ալյուր (և 20 գ սպիտակ խմորի համար),
  • 200 գ թթվասեր  (10-15%),
  • 4 հատ ձու,
  • 100 մլ կարագ,
  • 1/2  թեյի գդալ սոդա,
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
  • 20 գ կակաո,
  • 250 գ շաքարավազ,
  • վանիլին,
  • 1/3 թեյի գդալ աղ:

Ջնարակ

  • 50 գ կաթնային շոկոլադ,
  • 20 գ կարագ,
  • 30 մլ կաթ:

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրի մեջ լցնել սոդա, փխրեցուցիչ, վանիլին և մաղել:

Կարագը հալեցնել:

Ձուն և շաքարավազը հարել, ավելացնել թթվասերը, աղը, հովացած հալեցրած կարագը և շարունակել հարել:

Մաս-մաս ավելացնել ալյուրը՝ զուգահեռաբար հարելով: Ստացվում է թույլ, ծորացող խմոր:

Խմորը բաժանել 2 հավասար մասի: Մեկ մասի մեջ լցնել ալյուր, իսկ մյուս մասի մեջ՝ մաղված կակաո և խառնել:

Ձևանանի (22-24սմ) հատակը ծածկել յուղաթղթով, և կարագ կամ ձեթ քսել:

Ձևամանի մեջ լցնել 3 ճաշի գդալ սպիտակ խմոր, իսկ հետո 3  ճաշի գդալ մուգ խմոր այնքան, մինչև խմորը կվերջանա:

Փայտիկի օգնությամբ գծավոր նախշեր անել:

Թխել 180 ջերմաստիճանում 40-45 րոպե:

Տորթը թողնել, որ հովանա:

Ջնարակը պատրաստելու համար ջրային գոլորշու վրա հալեցնել շոկոլադը՝ ավելացնելով կարագը և կաթը:

Տաք ջնարակը լցնել տորթի վրա և հավասարեցնել:

Թողնել, որ ջնարակը սառչի և համտեսել:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում