Խտացրած կաթով տորթ
40 րոպե
Բաղադրիչներ
- 140 գ ալյուր
- 100 գ կարագ
- 2 հատ ձու
- 1 տուփ խտացրած կաթ
- 1/2 թեյի գդալ սոդա
- 2 թեյի գդալ կակաո
- 400 գ թթվասեր (կրեմի համար)
- 200 գ շաքարավազ (կրեմի համար)
Պատրաստման եղանակը
1 Հալեցրած կարագը և խտացրած կաթը խառնել:
2 Այս զանգվածին ավելացնել 2 հատ ձու, և ձեռքի հարիչի օգնությամբ հարել/խառնել:
3 Ալյուրը մաղել, ավելացնել ստացված զանգվածի վրա ու խառնել:
4 Սոդան հանգցնել լիմոնի հյութի միջոցով, լցնել զանգվածի մեջ և կրկին խառնել:
5 Ջեռոցի ամանը ծածկել յուղաթղթով, խմորի 2/3 մասը լցնել ու տարածել թավայի մի մասում:
6 Մնացած՝ 1/3 մասի մեջ կակաո լցնել, խառնել և կրկին լցնել ջեռոցի ամանի ազատ մնացած հատվածում, հավասարաչափ տարածել:
7 Թխել 180 ջերմաստիճանում 10 րոպե:
8 Կրեմը պատրաստելու համար հարել բարձր յուղայնությամբ թթվասերը և շաքարավազը կամ շաքարի փոշին:
9 Պատրաստի խմորը հանել ջեռոցից, սպիտակ և սև խմորը միմյանցից կտրել, կողքերը հավասարեցնել:
10 Սպիտակ խմորը բաժանել 2 մասի:
11 Շերտերին կրեմ քսել: Մեջտեղի շերտին և վերևի շերտին կրեմը քսել 2 կողմից էլ:
12 Տորթը ձևավորել փշրանքներով: