Փափլիկ կեքսեր: Անպայման պատրաստել է պետք

Բաղադրությունը

  • 3 հատ ձու,
  • 150 գ շաքարավազ,
  • 60 գ լիմոնի հյութ,
  • 70 գ ձեթ,
  • մոտ 180 գ ալյուր,
  • 50 գ եգիպտացորենի օսլա,
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
  • 1/4 թեյի գդալ սոդա,
  • 1 լիմոնի ցեդրա,
  • մեկ պտղունց աղ, վանիլին:

Պատրաստման եղանակը

Ձվի մեջ մեկ պտղունց աղ լցնել և 1 րոպե հարել, հետո ավելացնել շաքարավազը, լիմոնի ցեդրան, վանիլինը և շարունակել հարել:

Երբ շաքարավազը հալչի, ավելացնել կիտրոնի հյութ, ձեթ և մոտ 10 րոպե հարել:

Առանձին միավորել չոր բաղադրիչները՝ ալյուր, եգիպտացորենի օսլա, փխրեցուցիչ, սոդա, մաղով անցկացնել և 3 մասով լցնել խառնուրդի վրա՝ ամեն անգամ հարելով (խառնելով):

Սիլիկոնե ձևամանների մեջ լցնել խմորը, և ձևամանները դնել թավայի մեջ:

Թխել մոտ 20 րոպե 170-180 ջերմաստիճանում:

Ըստ ցանկության կարելի է ձևավորել կեքսերը, ինչպես նաև միջուկ ավելացնել (օրինակ՝ մուրաբա)՝ կեքսերի վերևի մասում անցք բացելով:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում