Բաղադրությունը
- Խմոր
260 գ ալյուր,
230 գ շաքարավազ,
50 գ կակաո,
1-2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
1 թեյի գդալ սոդա,
3 հատ միջին ձու,
100 մլ սուրճ,
1 բաժակ կեֆիր (200մլ),
125 գ ձեթ:
- Կրեմ
300 գ կարագ
200 գ նուտելլա,
200 գ դառը շոկոլադ:
Պատրաստման եղանակը
Ամանի մեջ խառնել բոլոր չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, շաքարավազը, կակաոն, փխրեցուցիչը, սոդան:
Թունդ կոֆե եփել, թողնել, որ սառչի, իսկ հետո ավելացնել չոր բաղադրիչների վրա: Ավելացնել նաև ձուն, ձեթը, կեֆիրը, և ամբողջը լավ հարել:
Խմորը բաժանել 3 հավասար մասի, լցնել ձևամանի մեջ (18 սմ) և թխել 30-35 րոպե 170 ջերմաստիճանում: Ձևամանի հատակին նախապես յուղաթուղթ փռել:
Կրեմի համար շոկոլադը հալեցնել և թողնել, որ դառնա սենյակային ջերմաստիճանի:
Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը և նուտելլա կրեմը հարել, ավելացնել շոկոլադը, և կրեմը ցածր արագությամբ հարել:
Շերտերի վրա առաջացած ուռուցիկ մասը կտրել, և դրանցից փշրանքներ պատրաստել տորթը ձևավորելու համար:
Բոլոր շերտերին կրեմ քսել, ձևավորել փշրանքներով կամ ըստ ցանկության:
Բարի ախորժակ