Բաղադրությունը
- 450 գ շերտավոր խմոր (առանց խմորիչի),
- 400 մլ 33% սերուցք,
- 200 գ խտացրած կաթ:
Պատրաստման եղանակը
Խմորը տողերի պես կտրատել (1-1.5 սմ):
Այս կտորները թխել 10-15 րոպե 220 ջերմաստիճանում:
Կրեմի համար նախ զգուշությամբ հարել սառը սերուցքը, իսկ հետո կամաց-կամաց ավելացնել խտացրած կաթը: Կրեմը հարել հարիչի ամենացածր արագությամբ:
Թխված կտրոներից 2 կտոր, իսկ կրեմից 2-3 ճաշի գդալ կրեմ առանձնացնել, որպեսզի վերջում դրանցով ձևավորենք թխվածքը:
Որևէ ուղղանկյունաձև կամ քառակուսի ձևաման վերցել, այն ծածկել սննդային տոպրակով, և հատակին մի փորք կրեմ քսել:
Հետո սկսել շերտերով դասավորել շերտավոր խմորի թխված կտրոները՝ անհրաժեշտության դեպքում դրանք կտրելով: Յուրաքանչյուր շերտին առատ կրեմ քսել:
Վերջին շերտին ևս առատ կրեմ քսել:
Թխվածքը ծածկել սննդային տոպրակով՝ վերևի շերտը մի փոքր սեղմելով, և ողջ գիշեր թողնել սառնարանում՝ նվազագույնը 12 ժամ:
Ձևամանից զգուշությամբ հանել թխվածքը, կողքերին կրեմ քսել, և վրան առանձնացված կտորներից ստացված փշրանքները շաղ տալ:
Բարի ախորժակ