Բաղադրիչներ
5 խաշած ձու
5-6 մարինացված փոքր բարունգ
6 խաշած կարտոֆիլ
3 խաշած գազար
2 խաշած բազուկ
350 գ հավի խաշած կամ ապխտած կրծքամիս
կանաչ սոխ
աղ
սև պղպեղ
200 գ մայոնեզ + 200 գ յոգուրտ
բողկ, սամիթ՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը, գազարը, բազուկը առանձին-առանձին քերիչով անցկացնել: 3 ձվերի սպիտակուցներն առանձնացնել, իսկ մնացածն անցկացնել քերիչով
Վարունգը, հավի միսը խորանարդաձև կտրատել, կանաչ սոխը մանրացնել
Մատուցվող ափսեյի մեջ քառակուսի ձև դնել, լցնել կարտոֆիլի 1/3 մասը, ամրացնել գդալի օգնությամբ և մայոնեզ քսել: Ավելացնել մարինացված վարունգի մի մասը և մայոնեզ քսել
Ավելացնել հավի մսի մի մասը, մայոնեզ, կարտոֆիլի մի մասը, համեմել աղով, սև պղպեղով, մայոնեզ քսել, ավելացնել գազարը և դարձյալ մայոնեզ քսել
Ավելացնել կանաչ սոխ, մայոնեզ, կարտոֆիլ, վարունգ, հավի միս, ձու (յուրաքանչյուրը լցնելուց հետո մայոնեզ քսել) և 1 ժամ թողնել սառնարանում
Աղցանի կողային հատվածները պատել մայոնեզով, 2 կողմից յուղաթուղթ դնել ժապավենի պես, դատարկ հատվածներում բազուկ լցնել և ամրացնել
Հանել յուղաթուղթը` փողարենն ավելացնելով քերիչով անցկացրած ձվի սպիտակուց
Բողկով ծաղիկ պատրաստեք, զարդարեք և մատուցեք )))
Բարի ախորժակ