Տնական համեղ կարկանդակներ

Բաղադրությունը

  • Խմոր

500 մլ տաք ջուր,

2 թեյի գդալ ալյուր,

1 թեյի գդալ աղ,

20 գ խմորիչ,

4.5 բաժակ ալյուր:

  • Միջուկ

400 գ կաղամբ,

1 հատ սոխ,

1 հատ գազար,

1 թեյի գդալ աղ,

0.5 թեյի գդալ սև պղպեղ,

0.5 թեյի գդալ կարմիր պղպեղ,

 100 մլ  ձեթ:

Նաև ձեթ տապակելու համար:

Պատրաստման եղանակը

Շաքարավազը, աղը և խմորիչը լցնել տաք ջրի մեջ և խառնել:

Ալյուրը մաղով անցկացնել և աստիճանաբար ավելացնել տաք ջրով խառնուրդի մեջ:

Խմոր հունցել, վերջում ձեռքերը ձեթոտել և տրորել խմորը:

Խմորը ծածկել սննդային տոպրակով և թողնել, որ հասունանա:

Միջուկի համար սոխարած պատրաստել, հետո ավելացնել քերիչով անցկացված գազարը և կտրատված կաղմաբը ու միասին տապակել՝ համեմելով աղով և պղպեղներով: Վերջում 10 րոպե կափարիչը փակ թողնել թույլ կրակին, որ շոգեխաշվի:

Երբ խմորն արդեն հասունացած կլինի, ևս մեկ անգամ այն տրորել ու կրկին 30 րոպե թողնել:

Խմորից գնդիկներ կտրել, ձեռքով տափակացնել, լցնել միջուկը և կարկանդակ ձևավորել:

Տապակել առատ ձեթի մեջ:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում