Տնական համեղ բլիթներ

Բաղադրությունը

  • 450 գ ալյուր,
  • 250 մլ կեֆիր կամ մածուն,
  • 100 մլ ձեթ,
  • 100 գ շաքարավազ,
  • 2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
  • 1 հատ ձու:

Պատրաստման եղանակը

Ձուն և կեֆիրը խառնել, ավելացնել ձեթը ու կրկին խառնել:

Ալյուրը մաղել և մաս-մաս ավելացնել զանգվածին՝ զուգահեռաբար խառնելով:

Վերջում ավելացնել փխրեցուցիչը, կրկին խառնել, և հենց խմորը սկսի պնդանալ, ձեռքերով տրորել:

Ստացվում է փափուկ և մի փոքր կպչուն խմոր:

Խմորը ծածկել սննդային տոպրակով և 15 րոպե թողնել, որ հանգստանա:

Խմորից փոքր գնդեր առանձնացնել, ձեռքով տրորելով երկարավուն դարձնել և օղակի պես փակել:

Բոլոր բլիթները մի կողմով թաթախել շաքարավազի մեջ:

Ջեռոցի ամանի մեջ յուղաթուղթ փռել, բլիթները դասավորել մեջը և թխել մոտ 25 րոպե 200 ջերմաստիճանում:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում