Բաղադրիչներ
500 գ հավի կրծքամիս
50 մլ ձեթ
աղ
սև և կարմիր պղպեղներ
1 գլուխ կարմիր սոխ
1 հատ գազար
½ կարմիր պղպեղ
½ կանաչ պղպեղ
2 ատամիկ սխտոր
600 գ խաշած կարտոֆիլ
30 գ կարագ
20 գ ալյուր
Սոուսի համար`
20 գ կարագ
10 գ ալյուր
350 մլ կաթ
աղ
սև պղպեղ
200 գ պանիր
Կաղապարի չափը- 22*26 սմ
Պատրաստման եղանակը
Հավի կրծքամիսը երկարությամբ կտրատել և տապակել` ավելացնելով աղ, սև և կարմիր պղպեղներ
Ավելացնել քերած գազար, կիսալուսնաձև կտրատած սոխ, կանաչ և կարմիր պղպեղներ, ծածկել կափարիչն ու թողնել 5 րոպե
Ավելացնել մանրացրած սխտոր և վերցնել կրակից
Լցնել հրակայուն տարայի մեջ, ավելացնել 100 գ քերած պանիր
Կարտոֆիլին ավելացնել կարագ, աղ, սև պղպեղ և ճզմել։ Ավելացնել ալյուր և լավ խառնել
Ձեռքերին ձեթ քսել, կարտոֆիլից գնդիկներ ձևել և շարել կաղապարի մեջ
Սոուսի համար անհրաժեշտ է թավայի մեջ կարագ, ալյուր լցնել դնել կրակին` անընդհատ խառնելով ավելացնել կաթ, աղ, սև պղպեղ և խառնել այնքան, որ եռա
Ավելացնել ուտեստիին, ավելացնել 100 գ քերած պանիր և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե
Զարդարեք մանրացրած համեմով և մատուցեք )))
Բարի ախորժակ