Բաղադրիչներ
1 կգ տավարի միս
700 գ սոխ
250 գ քաղցր պղպեղ
700 գ լոլիկ
1 կծու պղպեղ
4 ատամիկ սխտոր
½ թ/գ ուցխո-սունելի
1 թ/գ խմելի-սունելի
2 ճ/գ տոմատի մածուկ
1 ճ/գ աղ
½ թ/գ կարմիր պղպեղ
1 թ/գ աղացած համեմ
50 գ կարագ
2 ճ/գ ձեթ
10 գ համեմ
Պատրաստման եղանակը
Տավարի միսը խորանարդաձև կտրատել. տապակել ուժեղ կրակի վրա `3-4 րոպե
Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, ավելացնել մսին: Կարագ ավելացնել, թողնել տապակվի թույլ կրակի վրա 40 րոպե
Ավելացնել տոմատի մածուկ, աղ, ուցխո-սունելի, խմելի-սունելի, կարմիր պղպեղ, 4 ատամիկ ճզմած սխտոր, թողնել թույլ կրակի վրա 1 րոպե
Քաղցր պղպեղը, լոլիկը խորանարդաձև կտրատել և ավելացնել տապակին, թողնել թույլ կրակի վրա 40 րոպե
Ավելացնել կծու պղպեղ, թարմ համեմ
Վրացական Օստրին պատրաստ է մատուցվելու )))
Բարի ախորժակ