Վրացական խոհանոցի համեղ շարքից: Մեգրելյան խաչապուրի

Բաղադրիչներ

400 մլ կաթ (2 բաժակ)

1 բաժակ ջուր (բաժակի չափը 200 մլ)

10 գ խմորիչ

1 կգ ալյուր (5 բաժակ)

1 ճ/գ շաքարավազ

1 ճ/գ աղ

80 գ ձեթ

30 գ կարագ

1 ձու

Միջուկի համար`

500 գ պանիր սուլուգունի

400 գ ցանկածաց պանիր` քիչ աղի (կարելի է փոխարինել կաթնաշոռով)

1 ձու

20 գ կարագ

(խմորը նախատեսված է4 բաժնի համար)

Պատրաստման եղանակը

Կաթին ավելացնել տաք ջուր, շաքարավազ, խմորիչ, խառնել , ծածկել և թողնել 10 րոպե, որից հետո ավելացնել աղ, ձեթ, 1 ձու, խառնել, մաս-մաս ավելացնել ալյուր և հունցել

Ավելացնել կարագ և շարունակել հունցել: Պետք է ստացվի փափուկ, մի քիչ կպչուն խմոր: Ծածկել և թողնել 30 րոպե

Միջուկի համար` պանրի տեսակները քերիչով անցկացնել, խառնել իրար, ավելացնել ձու, կարագ և լավ խառնել

Խմորը բացել. ևս 1 րոպե հունցել

Բաժանել մասերի, գնդեր անել, ծածկել և թողնել 10 րոպե

Յուրաքանչյուր գունդը բացել պանրի խառնուրդը դնել, փակել, ևս 2 րոպե թողնել

Յուրաքանչյուր գնդիկը գրտնակել: Կաղապարի մեջ սննդային թուղթ փռել, խմորը դնել, կենտրոնում փոքրիկ անցք անել, մի քիչ քերած պանիր լցնել և տեղափոխել 200°С տաքացրած ջեռոց, թողնել 10 րոպե

Պատրաստ է՝ կարելի է վայելել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում