Սուֆլե «Թռչնի կաթ»
Այս հիանալի, թեթև սուֆլեն ուղղակի հալչում է բերանում:
Բաղադրիչներ
Սուֆլե
- 230 գր շաքարավազ
- 240 մլ կաթ
- 450 գր սերուցք (33-35%)
- 450 գր թթվասեր (20%)
- 14 գր ժելատին (արագ լուծվող)
- 1 թեյի գդալ վանիլինային շաքար կամ վանիլային էքստրակտ
Շակոլադային ջնարակ
- 65 գր շաքարավազ
- 200 մլ ջուր
- 5 ճաշի գդալ կաթ
- 35 գր կակաո
- 7 գր ժելատին
Լրացուցիչ
- ելակ կամ այլ հատապտուղ (ըստ ցանկության)
Պատրաստման եղանակը
Սուֆլե
1 Կաթին խառնել վանիլինը և ժելատինը, դնել կրակին մինչև ժելատինի լուծվելը: (չեռացնել, չպետք է բարձր լինի մոտ 60°C ջերմաստիճանից): Հանել կրակի վրայից, թողնել, որ սառչի:
2 Սերուցքը հարել, մինչև որ փրփրի:
3 Մեկ այլ տարայի մեջ լցնել թթվասերը և շաքարավազը, խառնել մինչև շաքարի լուծվելը և ավելացնել սերուցքին:
4 Հարել ցածր արագությամբ՝ աստիճանաբար ավելացնելով կաթով խառնուրդը:
5 Ձևամանի մեջ բուսական յուղ քսել, լցնել խառնուրդը, փակել սննդային տոպրակով և դնել սաառնարանում մոտ 3–4 ժամ:
Շոկոլադային ջնարակ
1 Թավայի մեջ լցնել ջուրը, շաքարավազը և կակաոն, խառնել, մինչև դառնա համասեռ զանգված: Դնել կրակին և, անընդհատ խառնելով եփել, մինչև եռալը: Թողնել, որ մի փոքր սառչի:
2 Կաթը և ժելատինը խառնել, եփել մինչև ժելատինի լուծվելը:
3 Ավելացնել կակաոյով զանգվածին և խառնել, մինչև որ դառնա համասեռ զանգված:
4 Սպասել, որ ջնարակը դառնա սենյակային ջերմաստիճանի, լցնել սուֆլեի վրա, փակել սննդային տոպրակով և դնել սառնարանում մինչև ջնարակի լրիվ սառչելը:
5 Մատուցելիս կարելի է ձևավորել հատապտուղներով:
Բարի ախորժակ