Սմբուկից պատրաստված լցոնված «նավակներ»

Սմբուկից պատրաստված «նավակներ»
50 րոպե

Բաղադրիչներ

  • 2 հատ մեծ սմբուկ
  • 400 գ հավի միս
  • 2 հատ լոլիկ
  • 1 հատ բուլղարական պղպեղ
  • 1 հատ սոխ
  • մաղադանոս
  • ձեթ
  • պանիր
  • չորահացի փշրանքներ
  • աղ
  • սև պղպեղ
  • սխ

Պատրաստման եղանակը

1 Սմբուկի գլխիկը կտրել և ջրի մեջ աղ լցնելով մոտ 10 րոպե խաշել:
2 Սոխը, լոլիկը և պղպեղը կտրատել:
3 Սոխարած պատրաստել, ավելացնել լոլիկը և ևս 5 րոպե միասին տապակել:
4 Այնուհետև ավելացնել պղպեղը և կրկին մոտ 5 րոպե միասին տապակել:
5 Հավի միսը կտրոների բաժանել և տապակել մոտ 5-7 րոպե:
6 Սմբուկը երկայնքով բաժանել 2 հավասար մասի, և միջուկը հանել:
7 Սմբուկից առանձնացված միջուկի հեղուկը քամել, և սմբուկը մանր կտրատել:
8 Լցոնը պատրաստելու համար տապակված լոլիկը, պղպեղը, սոխը, հավի միսը,մանր կտրատված մաղադանոսը, ճզմված սխտորը, աղը, սև պղպեղը և չորահացի փշրանքները խառնել:
9 Սմբուկի «նավակի» մեջ լցնել լցոնը, և վրան քերված պանիր շաղ տալ:
10 «Նավակները» դնել ջեռոցի ձևամանի մեջ և եփել մոտ 20 րոպե 200 ջերմաստիճանում:
Կիսվել Facebook-ում