Բաղադրությունը
1 հատ սմբուկ,
150 մլ թթվասեր,
կանաչի ՝ ըստ ցանկության,
սև պղպեղ՝ ըստ ցանկության,
1 հատ սոխ,
1-2 ատամիկ սխտոր,
աղ՝ ըստ ցանկության:
Պատրաստման եղանակը
Մաքրել սոխը և մանր կտրատել:
Լվանալ սմբուկը, կտրատել մանր խորանարդիկներով կամ երկար բարակ ձողերով: Իդեպ սմբուկի կեղևը կարելի է չմաքրել:
Փոքր տարայի մեջ ջուր լցնել, որի մեջ աղ ավելացնել և հետո կտրատված սմբուկը լցնել մեջը: Թողնել այդպես 30 րոպե:
Թավայի մեջ ձեթ շաղ տալ և տապակել սոխը, մինչև ոսկեգույն երանգ կստանա:
Լվանալ սմբուկի կտորները,ապա լավ չորացնել, և դրանից հետո խառնել սոխարածի հետ թավայի մեջ: Երբ սմբուկը կսկսի երանգը փոխել, ավելացնել թթվասերը, ճզմված սխտորը և լավ խառնել բաղադրիչները:
Համեմել աղով և պղպեղով և թույլ կրակի վրա թողնել 5-7 րոպե: Վերջում մանր կտրատված կանաչի շաղ տալ` ըստ նախընտրության, և մատուցել:
Այս ուտեստը թե՛ սառը, թե՛ տաք վիճակում շատ համեղ է:
Բարի ախորժակ