Բաղադրիչներ
2 դդմիկ
3 ձու
2 ճ/գ թթվասեր
3-4 ճ/գ ալյուր
աղ
սև պղպեղ
խճողակի համար`
2 տուփ հալած պանիր
2-3 ատամիկ սխտոր
3 ճ/գ թթվասեր
2 լոլիկ
1 քաղցր պղպեղ
սամիթ
Պատրաստման եղանակը
Դդմիկներն անցկացնել քերիչով, ավելացնել 1 թ/գ աղ, խառնել, 10 րոպե թողնել, ապա ճզմել և հեռացնել ավելորդ հեղուկը
Առանձին տարայի մեջ 2 ձու կոտրել, ավելացնել աղ, սև պղպեղ, ճզմած դդմիկը
Ավելացնել թթվասեր, ալյուր և լավ խառնել
Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ փռել, ձեթ քսել, լցնել ստացված զանգվածը, հավասարապես տարածել և դնել 200°С տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե
Խճողակի համար անհրաժեշտ է հալած պանիրներն անցկացնել քերիչով (որպեսզի հեշտ քերվի` 30 րոպե թողնել սառցարանում), ավելացնել ճզմած սխտոր, թթվասեր և լավ խառնել
Դդմիկի շերտը հանել ջեռոցից, թողնել հովանա, ապա լցնել պանրով խառնուրդը, հավասարապես տարածել
Ավելացնել մանրացրած սամիթ, կիսալուսնաձև կտրտած լոլիկ, պղպեղ և փաթաթել ռուլետի պես
Ծածկել սննդային պոլիէթիլենով, թողնել 30 րոպե և մատուցել )))
Բարի ախորժակ