Սա կդառնա ձեր ընտանիքի ամենասիրելի և պահանջված կարկանդակը։ Մսով և մալականի թթվով կարկանդակ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

300 գ ալյուր

250 մլ կեֆիր կամ մածուն

2 ձու

1 թ/գ սոդա

0,5 թ/գ աղ

Միջուկի համար՝

400 գ աղացած միս

150 գ մալականի թթու

1 գլուխ սոխ

1 ճ/գ տոմատի մածուկ

1 թ/գ չորացրած ռեհան

կանաչ սոխ, սամիթ

40 գ կարագ

3 ճ/գ ձեթ

աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Սոխը խորանարդաձև կտրատել, ձեթով և կարագով տապակել 3 րոպե, ավելացնել աղացած միս, թողնել 10 րոպե

Ավելացնել տոմատի մածուկ, աղ, սև պղպեղ, չորացրած ռեհան, թողնել ևս 5 րոպե

Մալականի թթուն մի փոքր ճզմել, ապա մանր կտրատել, ավելացնել մսին, թողնել 2-3 րոպե

Ավելացնել մանրացրած կանաչ սոխ, սամիթ և վերցնել կրակից

Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է 2 ձվին ավելացնել աղ, լավ խառնել։ Կեֆիրին կամ մածունին ավելացնել սոդա, խառնել, ավելացնել ձվին և դարձյալ լավ խառնել

Ավելացնել ալյուր, լավ խառնել։ Ստացվում է բիսկվիթի խմորի խտությամբ զանգված

Թավայի մեջ յուղաթուղթ փռել, լցնել խմորի մի մասը, ապա տապակած միսը

Ավելացնել խմորի մնացած մասը, ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակին 30-35 րոպե

Յուղաթուղթ դնել դեռ չեփված հատվածին, ափսեի օգնությամբ շրջել հակառակ կողմի վրա, ծածկել կափարիչն ու ևս 5-7 րոպե թողնել թույլ կրակին

Կարող եք մատուցել ) ) )

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում