Բաղադրիչներ
4 ճ/գ ձեթ
1 գլուխ սոխ
2 կարտոֆիլ
400 գ կաղամբ
1 գազար
½ կարմիր պղպեղ
½ կանաչ պղպեղ
1 թ/գ աղ, սև և կարմիր պղպեղներ
200 գ քերած պանիր
Սոուսի համար`
3 ձու
170 մլ կաթ
170 գ յոգուրտ
45 մլ ձեթ
2-3 ճ/գ ալյուր
0,5 թ/գ աղ, սև պղպեղ
10 գ փխրեցուցիչ
մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը
Սոխը մանրացնել, 2 րոպե տապակել, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած կարտոֆիլ, ծածկել կափարիչն ու թողնել կրակին 3 րոպե
Ավելացնել բարակ կտրատած կաղամբ, քերած գազար, խորանարդաձև կտրատած գունավոր պղպեղներ, լավ խառնել, ծածկել կափարիչն ու թողնել կրակին 5-6 րոպե
Ավելացնել աղ, սև և կարմիր պղպեղներ, ծածկել կափարիչն ու թողնել ևս 2 րոպե և վերցնել կրակից
Սոուսի պատրաստման համար անհրաժեշտ է 3 ձվին ավելացնել կաթ, լավ խառնել, ավելացնել յոգուրտ, ձեթ, խառնել, ավելացնել ալյուր, մաղադանոս, աղ, սև պղպեղ և լավ խառնել
Ավելացնել տապակած բանջարեղենը և լավ խառնել
Կաղապարի ներսը պատել ձեթով, լցնել ստացված զանգվածը, ավելացնել կրամիր քաղցր պղպեղ, քերած պանիր և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե
Մատուցե՛ք, քանի դեռ տաք է )))
Բարի ախորժակ