Բաղադրությունը
- 500 գ մակարոն,
- 250 գ խոզապուխտ կամ ցանկացած երշիկ,
- 300 գ պանիր,
- սամիթ,
- 250 մլ կաթ,
- 2 հատ ձու,
- 30 գ կարագ,
- աղ,
- պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը
Մակարոնը մի փոքր խաշել եռացող ջրի մեջ մոտ 10 րոպե, ջրի մեջ աղ լցնել: Կրակն անջատելուց հետո դեռևս տաք մակարոնների վրա կարագ ավելացնել, խառնել ու փակել թավայի կափարիչը:
Խոզապուխտը և սամիթը կտրատել:
Մակարոնի մի մասը լցնել ձևամանի մեջ, վրան լցնել կտրատված խոզապուխտի կեսը, շարել բարակ կտորներով կտրատված պանիրը, այնուհետև կրկին լցնել մակարոնի ու խոզապուխտի մնացած մասը, և ամբողջի վրա սամիթ շաղ տալ:
Կաթի մեջ աղ լցնել, ավելացնել 2 հարված ձու ու խառնել:
Այնուհետև մի փոքր պղպեղ ավելացնել կաթով զանգվածի մեջ և լցնել մակարոնի վրա:
Վերջում քերված պանիր շաղ տալ և եփել 180 ջերմաստիճանում 25 րոպե:
Բարի ախորժակ