Պարզապես հալչում է բերանում: Շատ համեղ, փափուկ` «Թռչնի կաթ»

Բաղադրիչներ

Բիսկվիթի համար`

5 ձվի դեղնուց

50 գ շաքարավազ

1 թ/գ վանիլային շաքարավազ

մի պտղունց աղ

70 գ կարագ

100 գ ալյուր

1 թ/գ փխրեցուցիչ

Սուֆլեի համար`

15 գ ժելատին

100 մլ ջուր

130 գ կարագ

170 գ խտացրած կաթ

5 ձվի սպիտակուց

70 գ շաքարավազ

1 թ/գ վանիլային շաքարավազ

կիտրոնի հյութ կամ աղ

Ջնարակի համար`

70 գ շոկոլադ

70 մլ սերուցք

Կաղապարի չափը` 18 սմ

Պատրաստման եղանակը

Ձվի դեղնուցներին ավելացնել շաքարավազ, վանիլային շաքարավազ, մի պտղունց աղ և հարել

Ավելացնել կարագ և հարել

Ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ, լավ խառնել

Լցնել կաղապարի մեջ, հավասարապես տարածել և դնել 200°С տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե

Հանել, վերևի հատվածը հեռացնել

Սուֆլեի պատրաստման համար անհրաժեշտ է ժելատինի վրա ջուր լցնել, թողնել 20-30 րոպե, ապա հալեցնել գոլորշու վրա

Կարագին խտացրած կաթ ավելացնել, հարել և թողնել մի կողմ

5 ձվի սպիտակուցներին ավելացնել շաքարավազ, մի պտղունց կիտրոնի աղ կամ 1 թ/գ հյութ, վանիլային շաքարավազ և 6-8 րոպե հարել

Ավելացնել հալեցրած ժելատինը, հարել, ավելացնել հարած կարագն ու խտացրած կաթը, հարել

Տորթը հարմար է հավաքել հենց կաղապարի մեջ: Դնել բիսկվիթը, ավելացնել սուֆլեի զանգվածը և 1-2 ժամթողնել սառնարանում

Ջնարակի համար անհրաժեշտ է շոկոլադին ավելացնել սերուցք,  հալեցնել գոլորշու վրա և լցնել խմորեղենի վրա

Մատուցել ժպիտով )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում