Բաղադրիչներ
3 կգ լոլիկ տոմատի հյութի համար
80 գ աղ
200 գ շաքարավազ
100 մլ 9% քացախ
2,5 կգ ամբողջական լոլիկ
4 ապակե տարա
Պատրաստման եղանակը
Լոլիկները կիսալուսնաձև կտրատել, բլենդերով հարել, ավելացնել աղ, շաքարավազ, 30 րոպե դնել կրակին` պարբերաբար խառնելով
Ավելացնել քացախ, թողնել ևռա ևս 3 րոպե
2,5 կգ լոլիկը շոգեխաշել, հեռացնել կեղևը, 3-4 հատ դնել յուրաքանչյուր ապակե տարայի մեջ, այնուհետև ավելացնել տոմատի հյութը
Ծածկել կափարիչներն ու 30 րոպե ստերիլացնել
Պահպանել մութ և ցուրտ վայրում )))
Բարի ախորժակ