Բաղադրությունը
3 հատ սմբուկ,
3 հատ ձու,
2 հատ սոխ,
3 ճաշի գդալ մայոնեզ,
աղ,
պղպեղ:
Մարինադ (սոխի համար)
1 թեյի գդալ շաքարավազ,
0.5 թեի գդալ աղ,
3 ճաշի գդալ քացախ (9%),
80 մլ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկը կտրատել, աղ անել և թողնել 30 րոպե:
Այդ ընթացքում մարինացնել սոխը: Դրա համար սոխը բարակ կիսաշրջանով կտրատել, վրան ավելացնել շաքարավազ, աղ, քացախ, իսկ հետո շատ տաք ջուր և խառնել ու 20 րոպե թողնել, որ սոխը մարինացվի:
Թավայի մեջ ձեթ լցնել ու տապակել կտրատված սմբուկը:
Տապակված սմբուկը լցնել թղթե անձեռոցիկի վրա, որ ավելորդ ձեթը դուրս գա:
Ձուն խաշել և կտրատել:
Խորը ամանի մեջ լցնել տապակված և արդեն հովացած սմբուկը, ձուն, և մարինացված սոխը (նախապես հեղուկը դատարկել):
Բաղադրիչները համեմել աղով և պղպեղով, մայոնեզ ավելացնել ու լավ խառնել:
Աղցանը 20-25 րոպե թողնել սառնարանում և նոր համտեսել:
Բարի ախորժակ