Պայթունային համեղ գնդիկներ՝ խրթխրթան մակերեսով

Բաղադրությունը

  • 500 գ կարտոֆիլ,
  • 2 հատ ձու,
  • կանաչ սոխ,
  • 80-90 գ պանիր,
  • 50 գ պաքսիմատ,
  • աղ,
  • համեմունքներ:

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը խաշել, և կեղևը հանել:

Կարտոֆիլի վրա 1 ձու ջարդել, ավելացնել կանաչ սոխ, աղ, համեմունքներ՝ ըստ ցանկության (օրինակ սև պղպեղ և կծու կարմիր պղպեղ) և ճզմել:

Պաքսիմատի մեջ ավելացնել սխտորի փոշի, քաղցր կարմիր պղպեղ և խառնել:

Մյուս ձուն ջարդել, պատառաքաղով հարել, և ցանկության դեպքում սև պղպեղ ավելացնել:

Պանիրը խորանարդներով կտրատել:

Կարտոֆիլի խյուսից գնդիկներ պատրաստել, և յուրաքանչյուրի մեջ պանրի կտոր դնել:

Գնդիկները թաթախել նախ ձվի, ապա պաքսիմատի մեջ:

Ջեռոցի ամանին յուղաթուղթ փռել, գնդիկները շարել վրան և եփել 200 ջերմաստիճանում մոտ 15 րոպե:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում