Բաղադրությունը
- 2-3 հատ լավաշ,
- 240 գ աղացած միս(տավար և խոզ),
- 70-80 գ սոխ,
- 50 մլ սառը ջուր,
- 1/3 թեյի գդալ աղ,
- պղպեղ,
- 1 հատ ձվի սպիտակուց:
Պատրաստման եղանակը
Լավաշից 6-8 հատ շրջան կտրել ամանի օգնությամբ (մոտ 20 սմ): Այն չպետք է վնասված մասեր ունենա:
Աղացած միսը համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել սառը ջուր և խառնել:
Սպիտակուցը պատառաքաղով հարել և լավաշի ծայրերին քսել:
Լավաշի մի կեսում տարածել աղացած միսը, բայց ծայրերից մոտ 2 սմ թողնել, մյուս կեսով ծածկել ու ծայրերը ամուր միմյանց կպցնել:
Յուրաքանչյուր կողմը տապակել 3-4 րոպե առատ ձեթի մեջ:
Պատրաստի ուտեստը թղթե անձեռոցիկի վրա դնել, որ ավելորդ ձեթը դուրս գա և համտեսել:
Բարի ախորժակ