Բաղադրիչներ
500 գ աղացած միս
2 ցողուն կանաչ սոխ (ցանկալի է վերցնել հաստ ցողուններովը)
1 պղպեղ
2 գազար
4 միջին մեծության լոլիկ
12 բարակ լիստ` խմորեղենի համար նախատեսված կամ շատ բարակ լավաշ
500 մլ կաթ
2 ճ/գ ալյուր
30 գ կարագ
20 մլ ձիթայուղ
1 թ/գ ուրց
1/2 թ/գ սև պղպեղ
1/2 թ/գ մշկընկույզ
150 գ պանիր
մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը
Սոխը մանր կտրատել, 1 րոպե տապակել, ավելացնել խորնարդաձև կտրատած գազար, աղ, թողնել ևս 2 րոպե
Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած պղպեղ, թողնել 3 րոպե: Ավելացնել աղացած միս, թողնել ևս 5 րոպե
Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած լոլիկ, թողնել 3 րոպե, ավելացնել մանրացրած մաղադանոս, ուրց, սև պղպեղ, թողնել 2 րոպե և վերցնել կրակից
Աղցանամանի մեջ իրար զուգահեռ 2 լիստ երկարությամբ ծալել և դնել
Լցնել ստացված խճողակից, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած պանիր և ծածկել
Կաղապարի մեջ ձիթայուղ լցնել, շարել ստացված բլիթները՝ հակառակ կողմի վրա
Թավայի մեջ ձիթայուղ և կարագ դնել, ավելացնել ալյուր` անընդհատ խառնելով թողնել 1 րոպե, ապա ավելացնել կաթ և անընդհատ խառնելով եփել 3-4 րոպե
Ավելացնել մշկընկույզ, վերցնել կրակից և ավելացնել ընդհանուր ուտեստին: Դնել 200С՞ տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե
Զարդարել լոլիկով, ավելացնել քերած պանիր և ևս 10-15 րոպե դնել ջեռոցում
Կարող եք մատուցել )))
Բարի ախորժակ