Բաղադրությունը
- 0.5 բաժակ հնդկաձավար,
- 1 բաժակ տաք ջուր,
- 1 հատ սոխ,
- 1 հատ գազար,
- 1 ճաշի գդալ կարագ,
- 1 ճաշի գդալ ձեթ,
- աղ,
- պղպեղ,
- չորցրած կանաչի,
- 1 ատամիկ սխտոր:
Պատրաստման եղանակը
Հնդկաձավարը լվանալ, լցնել չոր թավայի մեջ ու չորացնել:
Մեկ այլ թավայի մեջ կարագ դնել, սոխարած պատրաստել, հետո ավելացնել կտրատված գազարը ու միասին տապակել:
Գազարով և սոխով զանգվածի վրա ավելացնել աղը, պղպեղը, չորացրած կանաչին ու խառնել, իսկ հետո ավելացնել հնդկաձավարը, վրան շատ տաք ջուր լցնել ու եփել:
Կրակը լավ թուլացնել , և թողնել, որ հնդկաձավարը 20 րոպե շոգեխաշվի:
20 րոպե անց ավելացնել ճզմված սխտորը, և կրկին թողնել, որ հնդկաձավարը շոգեխաշվի, բայց այս անգամ 10 րոպե:
Պատրաստ լինելուց հետո թավան ծածկել սրբիչով ու այդպես թողնել մոտ 20 րոպե:
Բարի ախորժակ