Բաղադրությունը (6 կտորի համար)
- Սպիտակ խմոր
2 հատ ձու,
60 գ շաքարավազ,
60 գ ալյուր,
0.5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
10 գ կարագ:
- Մուգ խմոր
2 հատ ձու,
60 գ շաքարավազ,
40 գ ալյուր,
20 գ կակաո,
0.5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
10 գ կարագ:
- Կրեմ
150 գ եփած խտացրած կաթ,
100 գ թթվասեր (20%) (այլ տարբերակ՝ մոտ 150 գ կարագ),
գետնանուշ:
Պատրաստման եղանակը
Ձուն հարել շաքարավազի հետ, մինչև փրփրուն զանգված կստացվի:
Ալյուրը և փխրեցուցիչը խառնել, մաս-մաս ավելացնել ձվով զանգվածի մեջ ու զգուշությամբ խառնել:
Այնուհետև ավելացնել հալեցրած կարագը և խառնել:
Ձևամանի (17*23) հատակին յուղաթուղթ փռել: Թխել 10-15 րոպե 200 ջերմաստիճանում:
Դեռ տաք վիճակում պատրաստի շերտից բաժակի օգնությամբ 6 շրջան կտրել և թողնել, որ հովանա:
Նույն կերպ պատրաստել նաև շոկոլադե խմորը:
Կրեմը պատրաստելու համար հարել թթվասերը և խտացրած կաթը:
Կտրված խմորից ավելացրած մասերը փշրել կամ մանրեցնել:
Փշրանքներին ավելացնել նաև նախապես մի փոքր տապակված և մանրեցված գետնանուշ, մի կեսը խառնել սպիտակ խմորի փշրանքների հետ, մյուսը՝ շոկոլադե:
Շերտերին կրեմ քսել, թաթախել փշրանքների մեջ:
Բարի ախորժակ