Բաղադրությունը
- Խմոր
200 գ ալյուր,
200 գ շաքարավազ,
2 ճաշի գդալ կակաո,
3 հատ ձու,
200 գ թթվասեր (15%),
2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ:
- Կրեմ
1 տուփ եփած խտացրած կաթ,
250 գ կարագ,
3 ճաշի գդալ կակաո (ըստ ցանկության),
10 գ վանիլին:
Պատրաստման եղանակը
Ձուն և շաքարավազը լավ հարել:
Ալյուրը և կակաոն առանձին ամանի մեջ մաղել, ավելացնել փխրեցուցիչը:
Ձվով ու շաքարավազով զանգվածին ավելացնել թթվասերը, մաս-մաս ավելացնել ալյուրով զանգվածը և անընդհատ հարել:
Ձևամանի (22սմ) հատակին յուղաթուղթ փռել, և խմորը լցնել մեջը:
Թխել 30 րոպե:
Պատրաստի խմորը թողնել, որ հովանա, իսկ հետո բաժանել 2 մասի: Վերևում առաջացած ուռուցիկ մասը կտրել հավասարեցնելու համար և հետագայում օգտագործել տորթը փշրանքներով ձևավորելու համար:
Պատրաստել կրեմը՝ հարելով բոլոր բաղադրիչները:
Տորթի յուրաքանչյուր շերտին և կողքերին կրեմ քսել: Կողանյին հատվածները ձևավորել փշրանքներով, իսկ վերին շերտը` շոկոլադով:
Տորթը մի քանի ժամ թողնել սառնարանում, որպեսզի կրեմը ներծծվի:
Բարի ախորժակ