Շոկոլադային համեղություն՝ ցանկացած օրվա համար. տորթ «Պրահա»

Տորթ «Պրահա»
Այսքան համեղ, այսքան նուրբ համ, ամենահրաշալի տորթն է, որ երբևէ փորձել եք:

Բաղադրիչներ

  • 6 հատ ձու
  • 150 գ շաքարավազ
  • 115 գ ալյուր
  • 40 գ կարագ
  • 25 գ կակաո
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ (ըստ ցանկության)

Կրեմ

  • 1 հատ ձվի դեղնուց
  • 20 մլ ջուր
  • 120 գ խտացրած կաթ
  • 200 գ կարագ
  • 10 գ կակաո
  • վանիլին
  • ծիրանի ջեմ կամ մուրաբա

Շոկոլադե ջնարակ

  • 100 գ սև շոկոլադ
  • 50 գ կարագ

Պատրաստման եղանակը

1 Ձվի դեղնուցը շաքարավազով հարել՝ մինչև սպիտակելը:
2 Սպիտակուցը շաքարավազով հարել՝ մինչև պինդ զանգված ստացվի:
3 Հարած դեղնուցը ավելացնել, և փայտե գդալով խառնել
4 Կակաոն խառնել ալյուրին, և քիչ-քիչ ավելացնել:
5 Կարագը հալեցնել եռացած ջրի վրա, այնուհետև ավելացնել խմորին:
6 Թխել 200°C ջեռոցում 30 րոպե:
7 Բիսկվիթը ծածկել սրբիչով, թողնել 8 ժամ:

Կրեմ

1 Խորը ամանի մեջ ձվի դեղնուցը խառնել ջրի հետ, ավելացնել խտացրած կաթը, և օշարակը դնել թույլ կրակի վրա:
2 Անդադար խառնել, մինչև օշարակի պնդանալը:
3 Կարագը վանիլինի հետ հարել, քիչ-քիչ ավելացնել օշարակը:
4 Ավելացնել կակաոն, և լավ հարել:
1 Բիսկվիթը բաժանել 3 հավասար մասերի:
2 Յուրաքանչյուր շերտը թրջել շաքարաջրով, վրան քսել կրեմը
3 Վրայի շերտին քսել ծիրանի ջեմը՝ բարակ շերտով:
4 Թողնել սառնարանում 20 րոպե:
5 Շոկոլադը և կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում կամ եռացրած ջրի վրա:
6 Շոկոլադե ջնարակը լցնել տորթի վրա, և ձևաևավորել ըստ ցանկության:
Բարի ախորժակ:
Կիսվել Facebook-ում