Շատ փափուկ և նուրբ թխվածք «Ոզնի», որի պատրաստումը ձեզանից շատ կարճ ժամանակ կխլի

Բաղադրիչներ

Խմորի համար`

325 գ կարագ

2 բաժակ շաքարավազ

6 ձու

600 գ ալյուր

2,5 գ փխրեցուցիչ

վանիլին

0,5 նարինջ

Կրեմի համար`

200 գ կարագ

0,5 թ/գ վանիլին

1 տուփ խտացրած կաթ

Պատրաստման եղանակը

Կարագը հարել, ավելացնել շաքարավազ, հարել, մեկ-մեկ ավելացնել ձուն, հարել

Ավելացնել 1,5 բաժակ ալյուր և հարել

0,5 բաժակ ալյուրին ավելացնել փխրեցուցիչ, ավելացնել ընդհանուր զանգվածին և հարել: Ավելացնել մի պտղունց վանիլին և գդալով խառնել

Ստացված խմորը լցնել ջեռոցի համար նախատեսված թավայի մեջ, հավասարապես տարածել, դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում, միայն ներքևի ռեժիմով և թողնել 30-40 րոպե

Բաժակի օգնությամբ շրջանակներ կտրել

Խմորի մնացած մասը  փշրանքների վերածել` զարդարելու համար

Նարնջից հյութ քամել, խառնել փշրանքներին

Կրեմի համար` կարագը հարել, ավելացնել վանիլին, խտացրած կաթ

Մեկ խմորե շրջանակի վրա կրեմ լցնել, մեկով` ծածկել: Ամբողջը պատել կրեմով և փշրանքներով

Եվ ահա՛ մեր «Ոզնիները» պատրաստ են )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում