Բաղադրիչներ
1 կգ տավարի միս
2 գլուխ սոխ
4 գազար
2 ցողուն նեխուր
½ դեղին պղպեղ
½ կարմիր պղպեղ
½ կանաչ պղպեղ
2 կարտոֆիլ
3-4 ատամիկ սխտոր
1 դափնու տերև
քիմիոն
մաղադանոս
ձիթայուղ
1,5 լ ջուր
100 գ յոգուրտ
2 ձվի դեղնուց
աղ
սև հատիկավոր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1 գլուխ սոխը, 1 գազարը, նեխուրը բաժանել 4 մասի, լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել միջին կտորների բաժանած միս, 1,5 լ ջուր, դափնու տերև, սև հատիկավոր պղպեղ, ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակին 40 րոպե
3 գազար անցկացնել քերիչով, մի պտղունց աղ ավելացնել և 2 րոպե տապակել ձիթայուղով: Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած 1 գլուխ սոխ, թողնել 2 րոպե
Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած գունավոր պղպեղները, սխտորը և թողնել միջին ջերմության վրա 5 րոպե
Ավելացնել խաշած միսն ու արգանակը, խորանարդաձև կտրատած կարտոֆիլը, աղ, սև պղպեղ, քիմիոն, ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակին 15 րոպե
Առանձին տարայի մեջ յոգուրտ լցնել, ավելացնել 2 ձվի դեղնուց և լավ խառնել
Ապուրից 1 շերեփ լցնել յոգուրտի վրա, խառնել, ապա ավելացնել ընդհանուր ապուրին, 3 րոպե թողնել թույլ կրակին
Ավելացնել մաղադանոս և մատուցել )))
Բարի ախորժակ