Շատ թեթև ու համեղ ընտանեկան պիցցա ընտանիքի համար: Պիցցա թավայի վրա

Բաղադրիչներ

1 ճ/գ շաքարավազ

200 մլ տաք ջուր

½ ճ/գ խմորիչ

300 գ ալյուր

1 թ/գ աղ

2 ճ/գ տոմատի մածուկ

պանիր – ցանկալի է լինի Մոցարելլա

ապխտած երշիկ կամ նրբերշիկ

Խմորը նախատոսված է 2 պիցցայի համար

Պատրաստման եղանակը

1 ճ/գ շաքարավզը լցնել 200 մլ տաք ջրի մեջ, ավելացնել խմորիչ, լավ խառնել և թողնել

Ալյուրին ավելացնել, աղ, լավ խառնել, խառնելով քիչ-քիչ ավելացնել խմորիչով ջուրը

Խմոր հունցել և թողնել 10 րոպե, ապա մի քանի անգամ գնդել ու թողնել տաք տեղ 1 ժամ

Խմորը բաժանել 2 հավասար մասերի, գնդել, ծածկել և թողնել ևս 15 րոպե

Բացել ձեռքով: Թավայի մեջ ձեթ քսել, խմորը դնել, կենտրոնական մասը ծակծկել, թողնել 1 րոպե, աապա շրջել հակառակ կողմի վրա, ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակի վրա 6 րոպե

Ապա նորից շրջել, կարմրած հատվածի վրա տոմատի մածուկ լցնել, ավելացնել քերած պանիր

ավելացնել երշիկ, ծածկել կափարիչն ու թողնել 8 րոպե

Համտեսե՛ք, քանի դեռ տաք է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում