Բաղադրիչներ
4 ձու
¼ թ/գ աղ
½ թ/գ վանիլին
60 մլ կաթ
50 մլ ձեթ
65 գ ալյուր
10 գ կակաո
1 թ/գ կիտրոնի հյութ
70 գ շաքարավազ
Շոկոլադ
Կաղապարի չափը` 16*16* 7 սմ
Պատրաստման եղանակը
Ձվերի դեղնուցներն ու սպիտակուցներն առանձնացնել
Դեղնուցներին ավելացնել ¼ թ/գ աղ, ½ թ/գ վանիլին, 60 մլ կաթ, 50 մլ ձեթ և լավ խառնել

Ավելացնել ալյուր, լավ խառնել, ապա ստացված զանգվածը բաժանել 2 մասի

1 մասին ավելացնել կակո, ½ ճ/գ կաթ և լավ խառնել

Ձվի սպիտակուցներին ավելացնել, 1 թ/գ կիտրոնի հյութ և լավ հարել` ընթացքում մաս-մաս ավելացնելով շաքարավազ: Բաժանել 2 մասի

Մի մասն ավելացնել շոկոլադե զանգվածին և լավ խառնել

Մյուս մասն ավելացնել խմորի 2-րդ մասին և դարձյալ լավ խառնել

Կաղապարի մեջ յուղաթուղթ փռել, լցնել շոկոլադե զանգվածը

Ավելացնել սպիտակ զանգվածը և փայտիկով՝ շրջանաձև շարժումներով նախշել

Շոկոլադե կտորներ շարել

Ջեռոցի թավայի մեջ ջուր լցնել (մոտ 1 սմ բարձրությամբ) և կաղապարը դնել նրա մեջ: Թողնել 160°С տաքացրած ջեռոցում 70 րոպե

Պատրաստ է )))

Բարի ախորժակ