Շա՜տ համեղ է, ախորժելի և չափազանց գեղեցիկ: Բրոկոլին ջեռոցում

Բաղադրիչներ

1 կգ բրոկոլի

300 մլ կաթ

1 քաղցր պղպեղ

2 գլուխ սոխ

3 ճ/գ ձեթ

3 ձու

3 ճ/գ ձիթայուղ

100 գ ալյուր

10 գ փխրեցուցիչ

աղ

սամիթ

100 գ պանիր

Պատրաստման եղանակը

Բրոկոլին բաժանել միջին չափի կտորների, լցնել եռման ջրի մեջ, ավելացնել 1 թ/գ աղ, 1 ճ/գ կաթ և 5 րոպե թողնել կրակին (այն պետք է փափկի)

Պղպեղն ու սոխը կիսալուսնաձև կտրատել: Թավայի մեջ 3 ճ/գ ձեթ լցնել, սոխն ու պղպեղը տապակել միջին ջերմության վրա, մի պտղունց աղ ցանել և լավ խառնել

Հրակայուն տարայի ներսը պատել ձեթով, բրոկոլին լցնել, ավելացնել տապակած բանջարեղենը, խառնել և հավասարապես տարածել

Ձուն, կաթը, ձիթայուղը խառնել իրար, ավելացնել ալյուր, լավ խառնել, ավելացնել 1 թ/գ աղ, փխրեցուցիչ, մանրացրած սամիթ և լավ խառնել

Ստացված սոուսը լցնել բանջարեղենի վրա, ավելացնել քերած պանիր, դնել 200°С տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե

Համտեսե՛ք, քանի դեռ տաք է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում