Բաղադրիչներ
սալ
խոշոր աղ
1 գլուխ սխտոր
20 գ կծու պղպեղ
30 գ քաղցր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Խոր տարայի մեջ խոշոր աղ լցնել, սալն ամբողջությամբ պատել աղի հաստ շերտով, թողնել նույն տարայում, ծածկել և 3 օր թողնել սառնարանում
3 օր անց մաքրել աղը, որն արդեն կլանած կլինի ավելորդ հեղուկը, ապա նորից պատել աղի հաստ շերտով և ևս 3 օր թողնել սառնարանում: Հանել, ավելորդ աղը հեռացնել
Սխտորը ճզմել, ավելացնել քաղցր և կծու պղպեղներ, լավ խառնել և թողնել 20 րոպե (անհրաժեշտության դեպքում 2 թ/գ ջուր ավելացնել)
Ստացված զանգվածով պատել ամբողջ սալը, փաթաթել փայլաթիթեղով և 5 օր թողնել սառնարանում
Կարող եք մատուցել )))
Բարի ախորժակ