Բաղադրությունը
Խմոր
- 250 գ ալյուր,
- 6 հատ ձու,
- 4 ճաշի գդալ կակաո,
- 350 գ շաքարավազ,
- 1.5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ:
Կրեմ
- 1 տուփ եփած խտացրած կաթ,
- 300 կարագ:
Լրացուցիչ
- 2 բաժակ բալ,
- կիսաքաղցր կարմիր գինի,
- շոկոլադ:
Պատրաստման եղանակը
Բալի կորիզները հանել, և վրան գինի լցնել, որ բալն ամբողջությամբ ծածկվի: Բալը նախապես ողջ գիշեր սառնարանում թողնել:
Ձվի սպիտակուցը և դեղնուցն առանձնացնել:
Սպիտակուցը հարել, մինչև փրփրուն զանգված կստացվի, հետո ավելացնել շաքարավազն ու միասին հարել:
Դեղնուցները հառ-հատ ավելացնել զանգվածի մեջ ու հարել:
Ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը խառնել, մաղել և մաս-մաս ավելացնել ձվով զանգվածի մեջ ու զգուշությամբ խառնել:
Խմորը լցնել յուղաթղթով ծածկված ձևամանի մեջ (22 սմ):
Թխել մոտ 35 րոպե 180 ջերմաստիճանում:
Բիսկվիթը թողնել, որ լավ հովանա:
Բիսկվիթի վերևի մասից մի փոքր կտրել՝ կափարիչի պես: Մեջտեղի մասից գդալի օգնությամբ քերել խմորը՝ թողնելով միայն կողքերը և հաստ հատակը:
Կրեմը պատրաստելու համար հարել փափուկ կարագը, իսկ հետո մաս-մաս ավելացնել խտացրած կաթն ու միասին հարել: Կրեմից 1/3 մասն առանձնացնել տորթը ձևավորելու համար:
Կրեմի մյուս մասի մեջ լցնել բիսկվիթից հանված խմորի կտորները, բալը ու խառնել:
Բիսկվիթը թրջել բալի օշարակով, և կրեմով զանգվածը լցնել մեջ:
Կափարիչի պես կտրված վերևի շերտը ևս թրջել օշարակով, դրանով ծածկել տորթը, առանձնացված կրեմով ծածկել տորթը և ձևավորել փշրանքներով, շոկոլոդով և բալի հատիկներով:
Տորթը 3 ժամ և ավել թողնել, որ կրեմը ներծծվի:
Բարի ախորժակ