Բաղադրությունը
- 600 գ գազար,
- 5 հատ ձու,
- 300 գ սերուցքային պանիր,
- 1 թեյի գդալ աղ,
- 1 կապ սամիթ,
- սև պղպեղ,
- ձեթ,
- 10 գ կարագ:
Պատրաստման եղանակը
Գազարը քերիչով անցկացնել և ձեթով ու կարագով տապակել/շոգեխաշել այնքան, որ փափկի:
Պատրաստի գազարը թողնել, որ հովանա:
Ձվից առանձնանցել դեղնուցը և սպիտակուցը: Դեղնուցն ավելացնել գազարի վրա, աղով համեմել և լավ խառնել:
Սպիտակուցի մեջ 1 թեյի գդալ աղ լցնել ու լավ հարել, մինչև փրփրուն և կայուն զանգված կստացվի:
Այնուհետև սպիտակուցը 2 մասով ացելացնել գազարի մեջ և խառնել:
Ջեռոցի ձևամանի մեջ յուղաթուղթ փռել, և ստացված զանգվածը լցնել մեջը: Եփել 180 ջերմաստիճանում 15 րոպե:
Պատրաստի շերտը թողնել, որ հովանա:
Միջուկի համար մանր կտրատել սամիթը և լցնել սերուցքային պանրի մեջ ու խառնել (կարելի է նաև այլ միջուկ պատրաստել օրինակ՝ կաթնաշոռ կամ քերված պանրով, մայոնեզով և սխտորով պատրաստված խառնուրդ):
Գազարով պատրաստված շերտից հանել յուղաթուղթը, դնել սննդային տոպրակի վրա, ու վրան հավասարաչափ տարածել միջուկը:
Այնուհետև ռուլետի պես փաթաթել սննդային տոպրակի օգնությամբ, հակառակ դեպքում այն կարող է ճաքճքել:
2-3 ժամ դնել սառնարանում:
Բարի ախորժակ