Կարտոֆիլային սոուս
Բաղադրիչներ
1 կգ կարտոֆիլ
200 գ սոխ
300 գ նրբերշիկ
800 գ հավի արգանակ
2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
2 ճաշի գդալ թթվասեր
2 ատամիկ սխտոր
30 գ կարագ
2 ճաշի գդալ ալյուր
2 ճաշի գդալ պապրիկա
1 թեյի գդալ ուրց
1 հատ դափնու տերև
1/2 թեյի գդալ սև պղպեղ
2 թեյի գդալ աղ
Պատրաստման եղանակը
Սոխը մանր կտրատել, և տապակել կարագի մեջ:
Ավելացնել խորանարդներով կտրատված կարտոֆիլը:

Ավելացնել հավի արգանակը:
Ավելացնել համեմունքները, լավ խառնել, թողնել կրակին մինչև եռռալը:

Թավայի բերանը ծածկել կափարիչով, թողնել թույլ կրակի վրա 25 րոպե:
Ավելացնել մանր կտրատված նրբերշիկը:

Ավելացնել տոմատի մածուկը:
Թթվասեին ավելացնել ալյուրը, լավ խառնոլ, ավելացնել ուտեստին:
Թողնել կրակին ևս 2 րոպե:

Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով: