Տորթ «Սկյուռիկ»
Այնքան նրբահամ է ստացվում, որ ուղղակի բերանում հալվում է:
Բաղադրիչներ
- 8 հատ ձու
- 240 գ շաքարավազ
- 200 գ ալյուր
- 2 ճաշի գդալ կակաո
- 200 գ պնդուկ
Կրեմ
- 200 գ կարագ
- 400 գ եփած խտացրած կաթ
- 150 գ թթվասեր
Պատրաստման եղանակը
1 4 ձվի դեղնուցը առանձնացնել սպիտակուցից, և շաքարավազի հետ հարել՝ մինչև սպիտակել:
2 Սպիտակուցին ավելացնել մի փոքր աղ, և հարել:
3 Հարած դեղնուցը քիչ-քիչ ավելացնել սպիտակուցին, և խառնել՝ ներքևից դեպի վերև:
4 Կակաոն խառնել 100գ ալյուրին, քիչ-քիչ ավելացնել, և խառնել:
5 Թխել 180°C 30 րոպե:
6 Երկրորդ բիսկվիթը պատրաստել, նույն բաղադրատոմսով, առանց կակաոյի:
7 Բիսկվիթները բաժանել երկու մասի, բիսկվիթի վերին անհարթ մասը կտրել, շերտերը թրջել շաքարաջրով:
Կրեմ
1 Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել, ավելացնել եփած խտացրած կաթը:
2 Ավելացնել թթվասերը, և հարել:
1 Պնդուկը հարիչով մանրացնել:
2 Շերտերին հավասարաչափ քսել կրեմը, վրան ավելացնել, պնդուկի քերուկը:
3 Շերտերից հեռացրած ավելորդ խմորը մանրացնել, վանել տորթի վրա, ձևավորել ըստ նախասիրության:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով
Պատրաստում ենք սիրով