Դդմիկով ուտեստ
Խրթխրքան դդմիկով ձողիկներ՝ ամենահեշտ և համեղ բաղադրատոմսով:
Բաղադրիչներ
- 2 հատ դդմիկ
- 1 թեյի գդալ աղ
- 100 գ պանիր
- 2 հատ ձու
- 100 գ պաքսիմատ
- 1 թեյի գդալ պապրիկա կամ կարմիր պղպեղ
- 0.5 թեյի գդալ սխտորի փոշի
- 2-3 ճաշի գդալ ալյուր
Սոուս
- 2-3 ճաշի գդալ թթվասեր
- 2-3 ատամիկ սխտոր
- սամիթ
- համեմունքներ
Պատրաստման եղանակը
1 Դդմիկները երկարությամբ կտրատել: Վրան աղ ցանել, թողնել մնա:
2 Պաքսիմատին ավելացնել կարմիր պղպեղը:
3 Պանիրը մանր քերիչով քերել, ավելացնել պաքսիմատին:
4 Դդմիկները լցնել սննդային տոպրակի մեջ, վրան ավելացնել ալյուրը, և խառնել:
5 Դդմիկները թաթախել ձվի մեջ, այնուհետև պաքսիմատի մեջ:
6 Դնել յուղաթղթի վրա:
7 Եփել ջեռոցում 180°C տաքությամբ 20-25 րոպե:
Սոուս
1 Սամիթը մանր կտրատել, սխտորը քերել վրան:
2 Ավելացնել թթվասերին, և լավ խառնել:
3 Ավելացնել համեմունքները՝ ըստ նախասիրության:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: