Բաղադրությունը
- Խմոր
3 հատ ձու,
200-250 գ շաքարավազ,
200 գ կարագ կամ մարգարին,
400 գ թթվասեր,
1 թեյի գդալ սոդա,
մոտ 800 գ ալյուր:
- Կրեմ
400-500 գ կարագ,
վանիլին,
2-3 ճաշի գդալ կակաո,
2 տուփ եփած խտացրած կաթ:
Պատրաստման եղանակը
Ձուն և շաքարավազը լավ հարել, ավելացնել կարագը և կրկին հարել:
Զանգվածի վրա ավելացնել թթվասեր՝ 1 թեյի գդալ սոդայով և հարել:
Այնուհետև գդալ-գդալ ավելացնել ալյուրը և խառնել: Պետք է ստացվի փափուկ և ձեռքերին չկպչող խմոր:
Ստացված խմորը մի փոքր ձեռքերով տրորել, հետո բաժանել 8 գնդի և թողնել, որ գնդերը հանգստանան մոտ 1 ժամ:
Գրտնակով բացել գնդերը և թխել: Թխել 200 ջերմաստիճանում մոտ 5 րոպե:
Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարել մի քանի րոպե, ավելացնել եփած խտացրած կաթը, կակաոն և վանիլինը ու կրկին հարել:
Յուրաքանչյուր շերտին կրեմ քսել, ընդ որում կրեմը ցանկալի է քսել տաք շերտերին և ձևավորել՝ վրան քերված շոկոլադ շաղ տալով:
Բարի ախորժակ