Բաղադրությունը
(3 բաժակ, յուրաքանչյուրը 300 մլ)
Կրեմ
- 2 հատ ձու,
- 100 գ շաքարավազ,
- 1 թեյի գդալ վանիլին վանիլային շաքար,
- 2 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա,
- 500 գ թթվասեր,
- 60 գ կարագ:
Միջուկ (փշրանք)
- 250 գ չոր թխվածքաբլիթ,
- 60 գ կարագ,
- 30 գ ընկույզ:
Պատրաստման եղանակը
Կրեմը պատրաստելու համար հաստ հատակով թավա վերցնել:
Թավայի մեջ լցնել ձուն, շաքարավազը և տրորել/հարել:
Ավելացնել վանիլային շաքարը, եգիպտացորենի օսլան և խառնել:
Այնուհետև ավելացնել բարձր յուղայնությամբ թթվասերը և լավ խառնել:
Թավան դնել միջին ուժգնությամբ կրակին, և անընդհատ խառնել զանգվածը, մինչև այն կխտանա:
Հենց կրեմը սկսի եռալ, թավան վերցնել կրակի վրայից, կրեմի մեջ կարագ ավելացնել ու խառնել:
Կրեմը թողնել, որ սառչի՝ ժամանակ առ ժամանակ այն խառնելով:
Թխվածքաբլիթները փշրել:
Ընկույզը մանր կտրատել:
Թխվածքաբլիթը, ընկույզը և հալեցրած կարագը միասին խառնել:
Բաժակ վերցնել, և հաջորդական շերտերով մեջը լցնել կրեմը, իսկ հետո ընկույզով ու բլիթով զանգվածը:
Աղանդերը նվազագույնը 1 ժամ դնել սառնարանում:
Բարի ախորժակ