Հեշտ պատրաստվող, թեթև և նուրբ տորթ: Հաստատ արժե փորձել մեկ բաժակ թեյի հետ

Բաղադրությունը

Թթվասեր -600 գրամ (250 գրամ – խմորի համար, 350գ-ը` կրեմի համար),

Շաքարավազ- 2 բաժակ (1 բաժակ խմորի համար, 1 բաժակ կրեմի համար),

Ալյուր – 1,5 բաժակ,

Սոդա – 2/3 թեյի գդալ,

Ձու – 3 հատ,

Վանիլին-0,5 թեյի գդալ:

Պատրաստման եղանակը

Ձուն և շաքարավազը հարել:

Ավելացնել թթվասեր, սոդա, վանիլին և ալյուր և լավ խառնել, որպեսզի միասեռ զանգված դառնա:

Ձևամանին ձեթ քսել և խմորը լցնել դրա մեջ:

Թխել 200 ջերմաստիճանում:

Կրեմի համար հարել թթվասերը և շաքարավազը:

Պատրաստի տորթը բաժանել շերտերի և կրեմ քսել:

Տորթը ձևավորել ըստ ցանկության՝ բլիթներով, քերած շոկոլադով, մրգերով և այլն:

Մի քանի ժամ թողնել, որ կրեմը ներծծվի և  մատուցել:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում