Բաղադրությունը
- 200 գ լավաշ,
- 3 հատ ձու,
- 3 ճաշի գդալ թթվասեր,
- 100 մլ կաթ,
- 150 գ խոզապուխտ,
- 150-200 գ պանիր,
- աղ՝ ըստ ճաշակի,
- կանաչի՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը
Ջարդել 3 ձուն, մի պտղունց աղ ավելացնել, այնուհետև 100 մլ կաթ ու խառնել: Վերջում ավելացնել թթվասերը, կանաչին և կրկին խառնել:
Լավաշը երկար տողաձև կտրատել և լցնել խառնուրդի մեջ, ապա խառնել, որպեսզի լավաշն իր մեջ ներծծի մեր պատրաստած զանգվածը:
Վերցնել ձևամանը, լավաշով ստացված խառնուրդի մի մասը լցնել դրա մեջ, վրան շերտով ավելացնել կտրատված խոզապուխտը, քերիչով անցկացված պանրի մի մասը, հետո կրկին լավաշը և մնացած քերված պանիրը:
Կարկանդակն ուղարկել ջեռոցը և եփել 25 րոպե 200 ջերմաստիճանում:
Բարի ախորժակ