Բաղադրությունը
- Խմոր
300 գ ալյուր,
700 մլ հանքային ջուր,
4 թեյի գդալ շաքարավազ,
1 թեյի գդալ աղ,
5 ճաշի գդալ ձեթ:
Արդյունքում ստացվում է 16 հատ նրբաբլիթ:
- Միջուկ 1 (8 նրբաբլիթի համար)
500 գ կարտոֆիլ,
60 գ սոխ,
աղ (ըստ ճաշակի),
ձեթ (տապակելու համար):
- Միջուկ 2 (8 նրբաբլիթի համար)
200 գ հնդկաձավար,
250 գ շամպինիոն,
80 գ սոխ,
ձեթ (տապակելու համար):
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը մաղով անցկացնել, խառնել աղի և շքարավազի հետ, վրան ավելացնել հանքային ջրի կեսը ու խառնել: Այնուհետև ավելացնել հանքային ջրի մնացած կեսը և կրկին խառնել: Վերջում զանգվածի վրա լցնել ձեթն ու խառնել: Պետք է ստացվի թթվասերի խտությամբ զանգված:
Թավայի մեջ մի փոքր ձեթ լցնել ու պատրաստել նրբաբլիթները:
Միջուկ 1: Կարտոֆիլը մաքրել, ջրի մեջ աղ լցնել և խաշել, խաշվելուց հետո կարտոֆիլի ջուրը առանձնացնել: Պատրաստի կարտոֆիլը ճզմել և վրան մի փոքր իր ջրից ավելացնել: Սոխը մանր կտրատել, սոխարած պատրաստել, ավելացնել կարտոֆիլի վրա և խառնել:
Միջուկ 2: Հնդկաձավարը խաշել, ավելացնել նախապես տապակված սունկն ու սոխարածը և խառնել:
Միջուկը լցնել նրբաբլիթի վրա և փաթաթել: Համտեսելուց առաջ տապակել:
Բարի ախորժակ